Předseda klubu s hlavním trenérem hodnotí podzim 2014.

Josef Nedvěd

Vážení,

Moc rád bych se zde s Vámi podělil o své dojmy z uplynulé podzimní části našeho fotbalového klubu. Největším úspěchem tohoto půlroku jednoznačně vnímáme udržení návštěvnosti v našem sportovním areálu na domácích mistrovských utkáních mužů. Krajská soutěž, síla soupeřů, stále se renovující venkovní i vnitřní zázemí fotbalového oddílu včetně fungující klubové místnosti s občerstvením či samotní hráči a jejich výkony, to vše jistě stojí za tím, proč nám fanoušci zachovávají nadále svou přízeň. My jsme jim neskonale vděční, neboť nám nyní dává naše „fotbalová“ práce opravdový smysl. I přesto budeme samozřejmě dále pracovat na modernizaci celého sportovního komplexu. Velkým „tajným“ přáním zůstává vytvoření dětského koutku či hřiště za vzdálenější brankou od silnice.

Úspěšně hodnotím i výsledkové počiny našich obou mužstev! Na žácích je ve druhém roce existence tohoto týmu vidět úžasný pokrok. Tím, že se do dění zapojilo více osob a samotní rodiče jsou velmi ochotní pomáhat, vypadá a funguje jediný mládežnický tým Jedomělic opravdu skvěle! Navíc již v minulé sezóně Květoslav Ševčík záměrně rozšířil svůj trenérský štáb o další „kouče“ Petra Kubenku a Vojtěcha Horu. Ti mají též neoddiskutovatelnou zásluhu na „progresu“ našich mladých nadějí. A tak myšlenka o založení „mladší přípravky“ je opět na pořadu dne.

Jak už jsem naznačil, velmi pozitivně hodnotím i náš druhý podzim v kraji. Vzhledem k předchozímu premiérovému ročníku v této soutěži, ale hlavně vzhledem k jejímu průběhu jsme se snažili připravit na tu současnou velmi svědomitě. Náš pilotní tým dostál během letní přestávky mnoha změn a očekávali jsme v prvních ostrých zápasech určitou nesehranost. Avšak vědomi si síly kádru, nás prohra v prvním kole opravdu zaskočila. Po té ale musím vzpomenout na to, jak si po tomto zápase hráči na tréninku neúspěch „vyříkávali“ a v tu chvíli jsem věděl, že to půjde! A také, že šlo. Zápas od zápasu výkony rostly. Úchvatné představení předvedli naši hráči zejména v domácích zápasech po sobě jdoucích s Unhošťí, Nižborem a Mšecí. A nebýt vlastní nedisciplinovanosti a neukázněnosti, mohlo být bodů skutečně více. Čímž jsem se vlastně dostal snad k jediné negativní věci, kterou je nutno rychle odstranit. S trenéry ihned na začátku zimní přípravy začneme pracovat na větší disciplíně celého mužstva. Nebudeme si kazit pověst klubu sami! Nejvíce jsou vidět vždy hráči a Ti se musejí ukáznit a zklidnit i ve vyhrocených situacích. Pokaždé, když obléknou jedomělický dres, reprezentují tím celý klub a celou obec, na to musejí vždy myslet, neboť za své chování vždy ponesou následky.

Stává se již tradicí, že zde můžu poděkovat úplně všem, kteří pomáhají jakoukoliv činností našemu fotbalovému oddílu. Poslední léta se skutečně daří více než naplňovat cíle a to nejen ty sportovní! Výborně fungující a akceschopný výkonný výbor, také samotní hráči stále a rádi pomáhají, s čím jen mohou. Doufám, že se v příštím roce rozroste i portfolio našich podporovatelů. Těm současným patří ohromný dík za současné a doufejme i budoucí příspěvky. Děkuji samozřejmě našim úžasným a nepřekonatelným fanouškům a všem ostatním méně slyšitelným příznivcům též. Všem jmenovaným, ale hlavně i všem našim hráčům děkuji a zároveň přeji klidné prožití vánočních svátků a hodně moc štěstíčka do Nového roku.

Těším se na Vás

Josef Nedvěd

Beda

Trenéři Jedomělic v čele s Jiřím Roubalem zanalyzovali pro náš web podzim ve „Fair Credit“ I.B třídě.

Skutečně jsme do soutěže vstupovali sebevědoměji než v loni. A to i přes nepřesvědčivé výsledky v letní přípravě. Ta byla těžší záměrně. Avšak vzhledem k vývoji v kádru (odchody, příchody, nemoci, pracovní vytíženost) to asi nebylo úplně šťastné řešení. Když se ohlédneme, první zápas asi nemohl skončit jinak. Bohužel časté absence nás provázely celý podzim. Za celý půlrok nenastoupila totožná jedenáctka ve dvou zápasech nejen po sobě, ale ani celkově. Samotnou kapitolou byla obranná čtyřka. Opět v každém zápase jiná a nešlo jen o výměnu jednoho hráče za hráče, ale o rotaci všech našich defenzivních hráčů v obraně. Důvodem nebyla výkonnost, ale častá absence jednotlivců. V záloze i v útoku byla situace obdobná. Navíc čtyři červené karty za půl roku, to je šílené číslo! Z větší části si za něj samozřejmě můžeme sami!

I tak jsme dobře věděli, znali a věřili v sílu našeho kádru. Ukázala se oprávněnost početného týmu. I přes četné rotace hráčů v sestavě šel herní projev zápas od zápasu nahoru. Víme, co nás brzdí, ale je složité na některých věcech pracovat, když na tréninky nejsme schopni nikdy dostat kompletní kádr. Tudíž s celkovým umístěním jsme spokojeni. Nové tváře v našich řadách se uvedli přímo fantasticky. Bobeš Mrština, Roman Vyšata a Jakub Cimrman se sžili s týmem hodně rychle! V tomto půlroce si určitě nikdo na nevytíženost stěžovat nemůže, protočili jsme více či méně všechny hráče. Snad jen Patrik Plachý a Ríša Knotek se můžou cítit nevyužitý. Prvně jmenovaný si situaci zapříčinil sám svou dlouhodobou neúčastí a Ríšovi je nutné spíše poděkovat, že byl připraven vždy, když jsme potřebovali.

O kádru pro jarní část máme jasné představy. Není tajemstvím, že chceme udržet Romana Vyšatu. Z hostování se vrátil Michael Chvoj. Zimní přípravu s námi začne Petr Jindra z Buštěhradu a pravděpodobně ještě jeden defenzivní hráč. Dále až zdravotní stav Honzy Charváta a Martina Jandy nám ukáže nutnost větší či menší reakce.

Jiří Roubal – Robert Nedvěd, Jan Charvát

Trenéři

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *