Sokol Jedomělice vs SK Hostomice pod Brdy

vs
25.9.2016
Skóre: 2 - 0

Report o zápasu

Fotbal vyměněn za body …..

Důležitý význam byl přikládán výsledku střetnutí s prozatím patnáctými Hostomicemi. Naši borci se na zápas snažili náležitě připravit 🙂 a zisku tří bodů podřídit maximum. A ač to na herním projevu nebylo úplně patrné, touha a vůle po vítězství v podání jedomělického Sokola nakonec slavila úspěch! Pro samotný zápas nebyli k dispozici Henlín, Patč, Cimrman, Laštůvka a Kubenka.

Slabší první poločasy se už pro jedomělické stávají jakýmsi koloritem. V tomto utkání tomu nebylo samozřejmě jinak. Soupeř byl jasně lepší! Běhavý projev hostomické záložní řady a vlastně všech jejich ofenzivních hráčů nám dělal v první pětačtyřicetiminutovce obrovské problémy. Našim se naopak herně vůbec nedařilo a zoufale chyběl pohyb. K soubojům to měli jedoměličtí vždy daleko, a tak jsme jen se štěstím přežili několik velmi ošemetných situací. Ke vší smůle se zranil i Vojta Hora. Kolem třicáté minuty zápasu si na hranici šestnáctky vynutí faul Nedvěd a Mrština skvěle zahraje standardní situaci. Míč možná i lehce někdo z dobíhajících hráčů tečuje, aby nakonec krásně zapadl k zadní tyči brankáře hostů – 1:0. Pro nás jak gól odněkud shůry….. Za jednogólového stavu se jde i do kabin.

Druhé poloviny zvládáme již tradičně o něco lépe. Soupeře už do větších šancí příliš nepouštíme, pouze po jednom z mnoha přímých kopů trefuje kapitán Hostomic z dobré pozice naštěstí jen tyč Borského branky. Tím že se hosté snaží tlačit dopředu, otevírají postupně svou defenzivu. Konečně se tak rodí i naše příležitosti. Tu největší nepromění Honza Horák tváří v tvář gólmanovi hostů. Ovšem o chvíli později ještě před sedmdesátou minutou utkání umístí „Hory“ hlavou Mrštinův přímý volný kop za záda bezmocného brankáře a vedeme 2:0! O chvíli později se pokouší o sólo nájezd Nedvěd, ale soustředí se spíš na souboj s dotírajícím obráncem, tudíž jeho střelecký pokus snad ani neproběhne. Do vypršení časového limitu musíme odvrátit ještě bezpočet standardních situací, ale vše už přečkáme bez pohromy a připisujeme si důležité tři body!

Zápas opravdu příliš krásy v podání domácího týmu nenabídl. Je skutečně možné, že chybí fyzické předpoklady pro aktivnější hru. Do ofenzivy příliš nabídky není a dozadu se máme občas tendenci jen „zaparkovat“. Ale na druhou stranu proč v druhých dějstvích vždy tu sílu naši borci najdou? Důležité jsou ale vskutku vždy body. Ty my z tohoto zápasu máme a pokud by se podařilo zabodovat i v příštím kole v Jesenici, znamenalo by to menší odskok samotnému spodku tabulky! Síla a technická zdatnost Hostomic nás však utvrdila v tom, že pohled na tabulku po sedmém kole Sport Invest I.A třídy je hodně matoucí. Jak to bude za týden v sobotu v Jesenici?

TRÉNINK STŘEDA 17:30!

Startovní linie

2. Jan Charvát
4. Robert Nedvěd
7. Roman Vyšata
8. Richard Knotek ml.
9. Jan HorákGól
10. Vlastimil Kolbuch
11. Bobeš MrštinaGólAsistence
16. Vojtěch Hora
17. Martin Zahradník
5. Martin JandaŽluté karty
22. Daniel Borský

Subs

6. Josef PrůchaNáhradník10
14. Petr JindraNáhradník16
15. Pavel VicenecNáhradník11